Szingapúr
A rend, a tisztaság, a számtalan kultúra békés együttélése, a hagyományok ápolása és az ultramodern városrendezés tökéletes harmóniában található meg a mintegy öt millió lakosú városállamban. Nem csak megismerni, követni is érdemes… »
Szöveg: Pósa Árpád
Fotó: Reuters
  Shutterstock
2013.09.15. 10:11
Botín - nyitva 1725 óta
Amikor Jean Botín 1725-ben megérkezett Madridba, nem is gondolta, hogy a nevéhez a világ legöregebb étterme kötődik majd. Bár a tulajdonos többször változott, a Botín név tartotta magát, és most már Madrid határait is átlépte. »
Szöveg: Bíró Péter
Fotó: botin.es
2013.09.18. 14:47
Csak a tökéletes az elfogadható
A Gundel Prestige Brut már behűtve várja a vendégeket; amíg megérkeznek, Fabók Mihály sommelier tart rövid ismertetőt a hat évig pincében érlelt pezsgőről, továbbá arról, miként kell a vendégekkel bánni az ő szakmájában. Ha bekötött szemmel vittek volna az étteremig, akkor is ki lehetett volna találni: a Gundelben járunk, ahol a cél szokás szerint a legjobbnak lenni. A sommelier-k között Magyarországon aligha találni jobbat az örökös magyar bajnoknál – aztán a menüsor végigkóstolását követően abban maradunk, a konyhában is minden rendben. Függetlenül attól, hogy Merczi Gábor executive séf előre bejelenti: ma olyan étkeket tesznek elénk, amelyek nincsenek az étlapon. »
A szakácsművész Mathieu Viannay
Reggel még nem tudtam, hogy a napom a szarvasgombaevés jegyében telik majd. Azt tudtam csupán, hogy Mathieu Viannay-vel, a két Michelin-csillagos lyoni La mère Brazier étterem sztárséfjével van találkozóm. Aki – azon túl, hogy roppant szimpatikusnak bizonyult – rávilágított, hogy a retek, a cékla és a csicsóka is képezheti egy királyi lakoma ugyanolyan rangos részét, mint a libamáj vagy a bélszín. Sőt. »
Szöveg: Kunz Flávia
Fotó: Lipha József
2014.03.20. 09:30
ISMERŐS SZÍNEK, SZOKATLAN ÁLLAGOK
Korántsem mindegy, kivel megy az ember étterembe, kiváltképp, ha a méltán híres Pesti István főztjének kóstolásáról van szó. István korábban a Bábelben kamatoztatta kulináris tehetségét, mára átigazolt a Baldaszti’s Kitchenbe. »
AZ ÉHES MATRÓZ REGGELIJE
A legkisebb is számít! – hirdeti a Tesco jól ismert reklámfilmjeiben. És tényleg. A Tesco internetes oldalain olvasható receptek között számos igen egyszerű ételt is felfedezhetünk, köztük minden ételek legkisebbikét, legegyszerűbbjét, a táplálékok közlegényét, a bundás kenyeret. Amit az említett oldalon úgy emlegetnek: „Az éhes matróz reggelije”. »
Szöveg: Trencsényi Zoltán
2014.07.03. 00:00
A keresett szó nem lehet rövidebb 3 betűsnél!
Bezárás
Nicsak, ki repül…
John Travolta gödröcskés állával és csábos csípőmozgásával meghódította a nyolcvanas éveket, és nagyon valószínű, hogy a legtöbb bomba nőt még most is bármikor megkaphatná. Férfitársai mégsem ezért...
SÉBASTIEN BOUILLET
„Kerek csokoládé, szögletes csokoládé, hosszú csokoládé, rövid csokoládé, gömbölyű csokoládé, lapos csokoládé, tömör csokoládé, lyukas csokoládé, csomagolt csokoládé, meztelen csokoládé, egész...
Eseménydús ősz
A 2013/2014-es Világsikerek útján évad legsikeresebb operett- és musical-produkciókkal indul, a többi között a Ghost is megtekinthető 10 alkalommal, de felújítják a Csókos asszonyt, s új játszóhelyen...
Steven Eugene Kuhn
Spirituális utazás egy öbölháborús veteránnal, aki Budapesten talált otthonra
CZOMBA IMRE MEGHÓDÍTANÁ HOLLYWOODOT
Teleírta dalokkal az elmúlt húsz év slágerlistáit, egy olasz produkcióban beelőzte Enrico Morriconét, most pedig Hollywoodba készül. Czomba Imre a magyar zeneipar egyik olyan kulcsfigurája, akire nem...
Aston Martin Rapide
Egy autó, amely mellett a Mercedes CLS vulgárisnak, a Maseratti Quattroporte öregurasnak, a Porsche Panamera tömegterméknek hat. Az Aston Martin Rapide a legnemesebb brit sportkocsihagyományokat...
Kentaur
Képzőművész, zenész, itthon és külföldön is megbecsült látványtervező – Kentaur. Alighanem minden, általa űzött művészeti ágban sikeres, már a nyolcvanas évektől, amikor még a Satöbbi nevű újhullámos...
Valentino
Általános iskolás kora óta biztosan tudta, hogy divattervezőként fogja keresni kenyerét. Piros ruháival vált híressé, gyakran emlegetik kedvenc árnyalatát Valentino-vörösként...
Botín - nyitva 1725 óta
Amikor Jean Botín 1725-ben megérkezett Madridba, nem is gondolta, hogy a nevéhez a világ legöregebb étterme kötődik majd. Bár a tulajdonos többször változott, a Botín név tartotta magát, és most már...