Borból kaviárt? Miért is ne!
Új különlegesség született egy csokoládémanufaktúrában: Vanya Gábor, a Vanya Artisan Products Kézműves Manufaktúra mestere olyan borvacsorákra készülő bonbonokkal kezdett kísérletezni, amelyek megőrzik a borok eredeti ízvilágát. Az ötlet ugyan jó volt, ám a kísérlet elbukott, a klasszikus bonbonkészítési eljárás során – a főzés és a cukor hatására – a bor elveszítette eredeti jellegét. És itt jön a magyar lelemény:ha a bonbon nem is sikerült, megszületett valami egészen más: a borgyöngy, pontosabban a borkaviár. »
Szöveg: Muray Gábor
Fotó: winecaviar.eu
2013.09.16. 14:26
AHOL IGAZI FLOW-ÉLMÉNY DOLGOZNI
Van egy mesebeli badehotel Dánia északnyugati partján, távol a stressztől, zajtól és a tömegektől. A több mint százéves, hófehérre festett gerendaépületben működő slow-life szállót Lisa Emborg vezeti. A konyha séfje a korábban Dániában az év szakácsának is megválasztott Kenneth Hansen, aki dán színekben indul 2014-ben a Bocuse D’Oron. Ebben a – magyar ésszel alig felfogható – idillben és szakmai tökélyben dolgozik két magyar szakács, Lipták Tamás és Sziszik István, akik hihetetlenül hálásak a sorsnak, hogy eljuthattak ide. »
A keresett szó nem lehet rövidebb 3 betűsnél!
Bezárás
RAJZOLNI, RAJZOLNI, RAJZOLNI!
Sikeres emberek történetét olvasni jó! Ha hosszasan űzzük ezt a sportot, akkor egyszer csak kirajzolódik a valóság: legtöbbjük rengeteget dolgozik a sikerért. Ennek adta szép lenyomatát Michelangelo fél...
Rendben… és még annál is több
Annyit csak nem írhatok a tesztbe, hogy ez az autó egyszerűen rendben van! Pedig sokkal több minden elsőre nem jut eszembe róla. És még csak nem is unalmas. Sőt! Megpróbálom...
ÍRÓK, VÁROSOK, ÍZEK
Hemingway 1923-ban érkezett először Madridba, és rögtön beleszeretett. A húszas években összesen kilenc alkalommal járt a spanyol fővárosban, a polgárháború idején Madridból tudósított, majd az...
Csak a tökéletes az elfogadható
A Gundel Prestige Brut már behűtve várja a vendégeket; amíg megérkeznek, Fabók Mihály sommelier tart rövid ismertetőt a hat évig pincében érlelt pezsgőről, továbbá arról, miként kell a vendégekkel bánni...
Stan Ahuja
Közel 60 órányi szabás, illesztés, igazítás, rögzítés és vasalás után az élettelen szövetből megszületik valami, amiben élet van, aminek lelke van. Egy csepp az én...
Az időutazó
Öreg járgány szivatóval indul – fújjuk kívülről lassan húsz éve, a Besenyő Blues Band fesztiválnyertes dalából. de mi hajthat egy Öreg Pasast? Miért szívatja magát egy ausztrál nyugdíjas a létező...
Paradise Reloaded
Január 23-án egyetlen alkalommal látható a Művészetek Palotájában Eötvös Péter új operája. A világ egyik legfoglalkoztatottabb zeneszerzőjének Paradise Reloaded (Lilith) című művét 2013 októberében...
Valentino
Általános iskolás kora óta biztosan tudta, hogy divattervezőként fogja keresni kenyerét. Piros ruháival vált híressé, gyakran emlegetik kedvenc árnyalatát Valentino-vörösként...
Toast
A koccintás, a pohárköszöntő szertartását a világon mindenhol ismerik. Régóta ez a módja annak, hogy megünnepeljünk barátságokat, kifejezzük megbecsülésünket vendégeink, üzletfeleink előtt, vagy...