Borból kaviárt? Miért is ne!
Új különlegesség született egy csokoládémanufaktúrában: Vanya Gábor, a Vanya Artisan Products Kézműves Manufaktúra mestere olyan borvacsorákra készülő bonbonokkal kezdett kísérletezni, amelyek megőrzik a borok eredeti ízvilágát. Az ötlet ugyan jó volt, ám a kísérlet elbukott, a klasszikus bonbonkészítési eljárás során – a főzés és a cukor hatására – a bor elveszítette eredeti jellegét. És itt jön a magyar lelemény:ha a bonbon nem is sikerült, megszületett valami egészen más: a borgyöngy, pontosabban a borkaviár. »
Szöveg: Muray Gábor
Fotó: winecaviar.eu
2013.09.16. 14:26
A keresett szó nem lehet rövidebb 3 betűsnél!
Bezárás
Dolhai Attila vérbeli gentleman
Vajon a mai világban léteznek még a klasszikus értelemben vett, igazi úriemberek? Vagy ez az elegáns, mindig érzékeny és kedves, udvarias férfitípus kihalni látszik? Bár Dolhai Attilának sok szerepben...
Rod Stewart
A skót énekes túl a 65 éven sem kíván pihenni.
Így kerestem 1 nap alatt 122.300 Ft-ot!
Az előző cikkemben közzé tettem egy sikeres bináris opciós kereskedő levelét, aki állítása szerint havi 40-50.000 Ft profitot kereskedett össze az elmúlt pár hónapban átlagosan. Úgy döntöttem, hogy...
NIGEL KENNEDY
Őrült frizura, harcias be-és kiszólások és a komolyzenész-külsőségek (frakk, fehér ing, csokornyakkendő) teljes hiánya. A punkzenész külső azonban igazi zsenit rejt. Nigel Kennedy...
SCHMIDT MÁRIA
Ilyen kérdéseket még nem nagyon tettek fel nekem, pedig már elég sokat nyilatkoztam, mondta az interjú végén Schmidt Mária történész, a Terror Háza Múzeum, valamint a XX. és XXI. Század Intézet...
A 91. Magyar Derby
Magyar Derby. Bővös szóösszetétel a hazai lóversenysport világában. Egy különleges futam, amely minden versenyló életében egyszeri és megismételhetetlen. Aki itt nyer, a mennybe megy, ló, lovas,...
BODZSÁR MÁRK
Bodzsár Márk az őszinte kérdésekről, a mennyiség és a minőség egyensúlyáról, a kockázatvállalás öröméről, a rendezői demokráciáról és a küzdelem...
Lovasfesztivál
Hatalmas közönségsikert hozott vasárnap az első alkalommal megrendezett Dunakeszi-Alagi Lovasfesztivál a történelmi...
KONYHAMŰVÉSZET NAGYÜZEMBEN
Laurent Vandenameele séf (elegáns elnevezéssel executive chief in charge of food and beverage) és Endrédi Zsolt főszakács tizenkét éve munkatárs és barát. Mázás István cikrász tíz éve csatlakozott...