A férfi és a bor
A bor a legférfiasabb ital. Ahogy mi férfiak, úgy minden bor is egyenként felfedezésre vár. A pálinkabarátok ne vegyék zokon, de a pálinka – bár erősebb, mint a bor-, mégis egyértelmű ital. Hasonlóan a viszkikhez, amelyek gyorsan kiismerhetők. A legférfiasabb italt én nem alkoholfokban, hanem szellemi értelemben is vett beltartalomban mérem. »
Borból kaviárt? Miért is ne!
Új különlegesség született egy csokoládémanufaktúrában: Vanya Gábor, a Vanya Artisan Products Kézműves Manufaktúra mestere olyan borvacsorákra készülő bonbonokkal kezdett kísérletezni, amelyek megőrzik a borok eredeti ízvilágát. Az ötlet ugyan jó volt, ám a kísérlet elbukott, a klasszikus bonbonkészítési eljárás során – a főzés és a cukor hatására – a bor elveszítette eredeti jellegét. És itt jön a magyar lelemény:ha a bonbon nem is sikerült, megszületett valami egészen más: a borgyöngy, pontosabban a borkaviár. »
Szöveg: Muray Gábor
Fotó: winecaviar.eu
2013.09.16. 14:26
A keresett szó nem lehet rövidebb 3 betűsnél!
Bezárás
GYARMATI DEZSŐ
Október huszonharmadikán van a születésnapja. Élete első harminc évében ennek nem igazán volt jelentősége. A következő harmincban annál inkább. Elég sokszor kötöttek ki a rendőrségen, ő és az...
Gucci Flora
A Gucci divatház a budapesti szalonjában egy privát koktél parti keretein belül ünnepelte meg a ház ikonikus “Flora” névre keresztelt motívumát, valamint az eseménnyel egy időben leplezte le az új...
Jaksity György
"Megpróbálok annyi pénzt költeni a kultúrára, így a műgyűjtésre, amennyi még nem fáj. Azt szoktam mondani, hogy ha holnap leég minden olyan objektum, ahol nekem képem van, akkor nagyon-nagyon szomorú...
A daycruisertől a luxusjachtig
Csak egyéniség és stílus kérdése, milyen csodahajót választunk magunknak. Összeállításunkban sportos vitorlást és elegáns jacuzzival vagy személyzet számára kialakított különfolyosóval ellátott jachtot...
A LOVAS FÉRFI, A LÓ KEVÉSBÉ...
A lovaspólót a Gentleman számára találták ki, ha létezik sport, amelynek helye van magazinunkban, akkor az az indiai eredetű, a szubkontinensen állomásozó, a szabadidő értelmes eltöltésére vágyó angol...
ISMERŐS SZÍNEK, SZOKATLAN ÁLLAGOK
Korántsem mindegy, kivel megy az ember étterembe, kiváltképp, ha a méltán híres Pesti István főztjének kóstolásáról van szó. István korábban a Bábelben kamatoztatta kulináris tehetségét, mára átigazolt...
Múltidéző luxusutazás
„A vonat, amihez minden más luxusvonatot mérnek.” - Vanity Fair
LÉGIES LUXUS
Van-e fokozhatóbb kulináris élvezet egy Michelin-csillagos étteremben elköltött ínyenc vacsoránál? Van. Például egy repülés közben, ég és föld között lebegve, lassan, élvezettel elfogyasztott...
Botín - nyitva 1725 óta
Amikor Jean Botín 1725-ben megérkezett Madridba, nem is gondolta, hogy a nevéhez a világ legöregebb étterme kötődik majd. Bár a tulajdonos többször változott, a Botín név tartotta magát, és most már...