Borból kaviárt? Miért is ne!
Új különlegesség született egy csokoládémanufaktúrában: Vanya Gábor, a Vanya Artisan Products Kézműves Manufaktúra mestere olyan borvacsorákra készülő bonbonokkal kezdett kísérletezni, amelyek megőrzik a borok eredeti ízvilágát. Az ötlet ugyan jó volt, ám a kísérlet elbukott, a klasszikus bonbonkészítési eljárás során – a főzés és a cukor hatására – a bor elveszítette eredeti jellegét. És itt jön a magyar lelemény:ha a bonbon nem is sikerült, megszületett valami egészen más: a borgyöngy, pontosabban a borkaviár. »
Szöveg: Muray Gábor
Fotó: winecaviar.eu
2013.09.16. 14:26
A keresett szó nem lehet rövidebb 3 betűsnél!
Bezárás
KHALAF AHMED AL HABTOOR
Ahogy New Yorkról a Szabadság-Szobor, úgy Dubajról szinte mindenkinek egy épület jut eszébe: a Burdzs Al-Arab, vagyis az arabok tornya, a világ leghíresebb és egyetlen hétcsillagos szállodája, mely...
Pofonok íze
Vándortörténet, még az is lehet, hogy igaz. Állítólag egyszer hallotta valaki a vonaton, amint egy édesanya – gondolom, arcára nem a boldogság vésett ráncokat – ráförmedt a hétéves kisfiára: Nézd a...
Nyári Károly és a Budapest Jazz Orchestra
Nyári Károly, az ország legismertebb zongoristája megannyi teltházas koncert után igazi ünnepi csemegével lepi meg a nagyérdeműt....
Borból kaviárt? Miért is ne!
Új különlegesség született egy csokoládémanufaktúrában: Vanya Gábor, a Vanya Artisan Products Kézműves Manufaktúra mestere olyan borvacsorákra készülő bonbonokkal kezdett kísérletezni, amelyek megőrzik...
Art of Bond
A Gentleman magazin partnereivel exkluzív gálán ünnepelte a tizedik lapszám megjelenését és James Bond ötvenedik...
KALANDOZÁSOK HATÁROK NÉLKÜL
Eddig abban a hitben éltem, hogy utazás ügyben nem nagyon lehet újat, meglepőt mondani nekem. Ám elég volt egy röpke találkozás Horváth Róbert „Baggióval”, hogy rájöjjek: van új a nap alatt. Nem is...
Christian Ender
A mainzi Johannes Gutenberg egyetemen tanult. A HUGO BOSS-nál a cipők és kiegészítők fejlesztésének vezetőjeként kezdte munkáját. Később a HUGO BOSS AG nemzetközi értékesítésén a kelet-európai...
ISMERŐS SZÍNEK, SZOKATLAN ÁLLAGOK
Korántsem mindegy, kivel megy az ember étterembe, kiváltképp, ha a méltán híres Pesti István főztjének kóstolásáról van szó. István korábban a Bábelben kamatoztatta kulináris tehetségét, mára átigazolt...
Kürti Sándor: Nyugodt erő
Kürti Sándort aligha kell bemutatni a Gentleman Magazine olvasóinak. Ha ugyanis a cégük valamelyik számítógépe felmondja a szolgálatot, vagy a személyes laptopja adja be a kulcsot, és vissza szeretné...