A sajtmester
Fromagier. Sajtmester. Nem összekeverendő a fromager szóval, ami sajtkészítőt jelent. Ami azt illeti, Gérard Poulard sajtmester alkotta meg önnön meghatározásához ezt a szót, mely titulushoz annyira ragaszkodik, hogy le is védette. A világ egyetlen fromagier-jével a Le Méridien szálloda Le Bourbon éttermében beszélgettünk. »
A szakácsművész Mathieu Viannay
Reggel még nem tudtam, hogy a napom a szarvasgombaevés jegyében telik majd. Azt tudtam csupán, hogy Mathieu Viannay-vel, a két Michelin-csillagos lyoni La mère Brazier étterem sztárséfjével van találkozóm. Aki – azon túl, hogy roppant szimpatikusnak bizonyult – rávilágított, hogy a retek, a cékla és a csicsóka is képezheti egy királyi lakoma ugyanolyan rangos részét, mint a libamáj vagy a bélszín. Sőt. »
Szöveg: Kunz Flávia
Fotó: Lipha József
2014.03.20. 09:30
SÉBASTIEN BOUILLET
„Kerek csokoládé, szögletes csokoládé, hosszú csokoládé, rövid csokoládé, gömbölyű csokoládé, lapos csokoládé, tömör csokoládé, lyukas csokoládé, csomagolt csokoládé, meztelen csokoládé, egész csokoládé, megkezdett csokoládé, édes csokoládé, keserű csokoládé, csöves csokoládé, mogyorós csokoládé, tejcsokoládé, likőrös csokoládé, tavalyi csokoládé, idei csokoládé, minden olyan csokoládé, amit csak készítenek a világon.” Gombóc Artúr számára Sébastien Bouillet cukrász- és csokoládémester üzlete maga lenne a kánaán. »
RAVAZZOLO MADE IN ITALY
Ravazzolo. Már kiejteni is jólesik, nemhogy viselni. Április végén Vicenzában, a ravazzolo családi manufaktúrában jártunk, ahol apától és fiától megtudtuk, miben különbözik a Venetói Szabásziskola a nápolyitól, mi a közös Bushban, Putyinban és Albert hercegben, valamint arról is meggyőződhettünk, hogy akad még, ami tényleg „made in italy”. Made by hand. Egy név, amelyet érdemes megjegyezni. »
Szöveg: Kunz Flávia
2014.05.22. 00:00
A LEGENDA CENTENÁRIUMA
Sorozatunkban a világ leghíresebb, legpatinásabb, legexkluzívabb szállodáiba kalauzoljuk el önöket. Az első részben a Dorchester Collection párizsi tagját, a brunei szultán tulajdonában lévő Plaza Athénée-t mutatjuk be. »
A keresett szó nem lehet rövidebb 3 betűsnél!
Bezárás
KASSA
Helyben vagyunk. Egy fecske balettozik az Andrássy-palota vaskorlátján. A mutatvány nyilván nekünk szól, türelmesen végigfotózzuk a produkciót. Erdélyi Gábor megköszöni a képeket a madárkának,...
A világ legdrágább borai
Ha egy aukción élne a közhely, miszerint a bor annál jobb, minél idősebb, akkor még ma is várnánk az első leütésre. Szerencsénkre többségében hozzáértők járnak árverésekre. Íme tíz...
Peter Gabriel és ikonikus albuma
Peter Gabriel zenei mérföldkőként számon tartott lemezének 25. évfordulóját egy díszdobozos szett kiadásával, és a ’Back To Front’ elnevezésű világ körüli turnéval ünnepelte meg. A rajongók legnagyobb...
Rátai Dániel: Átrajzolni a fizika határait
Az ezerszer dicsért vagy szidott magyar szürkeállomány ismét hallat magáról: a mindössze 25 éves Rátai Dániel megalkotta a Leonar3Do fantázianevű...
Világjáró vadásznak lenni...
Világjáró vadásznak lenni annyit jelent, hogy a vadász befogadóvá válik. Kinyílik a kultúrák, a népek, a szokások felé, tiszteli a természetet és ember marad minden körülmények között. De ne üljünk tort...
Gentleman 001
„Felrázva, nem keverve.” Ugyanúgy mindig. Elegánsan, következetesen, ahogy egy úriemberhez illik. Különösen ahhoz, aki először mondta ki az idézett mondatot. Sir Sean Conneryről van szó,...
Rod Stewart
A skót énekes túl a 65 éven sem kíván pihenni.
Így kerestem 1 nap alatt 122.300 Ft-ot!
Az előző cikkemben közzé tettem egy sikeres bináris opciós kereskedő levelét, aki állítása szerint havi 40-50.000 Ft profitot kereskedett össze az elmúlt pár hónapban átlagosan. Úgy döntöttem, hogy...
Az istenek elixírje
A konyakot leginkább a nőhöz hasonlíthatnánk, ugyanis letagadja a korát, mi több, fiatalítja magát. Korral nemesedik, de csakis, míg hordóban pihen, a palackban már örök életűvé...