Botín - nyitva 1725 óta
Amikor Jean Botín 1725-ben megérkezett Madridba, nem is gondolta, hogy a nevéhez a világ legöregebb étterme kötődik majd. Bár a tulajdonos többször változott, a Botín név tartotta magát, és most már Madrid határait is átlépte. »
Szöveg: Bíró Péter
Fotó: botin.es
2013.09.18. 14:47
A szakácsművész Mathieu Viannay
Reggel még nem tudtam, hogy a napom a szarvasgombaevés jegyében telik majd. Azt tudtam csupán, hogy Mathieu Viannay-vel, a két Michelin-csillagos lyoni La mère Brazier étterem sztárséfjével van találkozóm. Aki – azon túl, hogy roppant szimpatikusnak bizonyult – rávilágított, hogy a retek, a cékla és a csicsóka is képezheti egy királyi lakoma ugyanolyan rangos részét, mint a libamáj vagy a bélszín. Sőt. »
Szöveg: Kunz Flávia
Fotó: Lipha József
2014.03.20. 09:30
GUNDEL
A Gundel nemcsak az egyik leghíresebb és legrégibb hazai éttermünk, hanem ennél sokkal több. Egy fogalommá vált név, egy gasztrodinasztia, egy elkötelezett iskola, egy nagy múltú intézmény, egy igazi hungarikum, és persze egy világhírű palacsinta. Mindez maga a Gundel. »
Szöveg: Vinicai Andrea
Fotó: Gundel
2014.04.09. 00:00
ISMERŐS SZÍNEK, SZOKATLAN ÁLLAGOK
Korántsem mindegy, kivel megy az ember étterembe, kiváltképp, ha a méltán híres Pesti István főztjének kóstolásáról van szó. István korábban a Bábelben kamatoztatta kulináris tehetségét, mára átigazolt a Baldaszti’s Kitchenbe. »
CAFÉ & BAR
Ebben a patinás épületben valamennyien jártak már. Dr. Pásztor György azonban biztosan a legrégebben ismeri, ő ugyanis 1933 novemberében jött ide korcsolyázni fasori kisgimnazistaként először. Akkor még csak a legavatottabb szemek láthatták meg benne a későbbi hokis sztárt, Mr. Jéghokit. Azóta jár ide rendszeresen, s van itthon a városligeti Műjégpályán. »
Szöveg: Kálmán Zsuzsa
2014.07.04. 00:00
A keresett szó nem lehet rövidebb 3 betűsnél!
Bezárás
A precizitás művészete
Van egy kézműves órásműhely Németország egyik legromantikusabb vidékén, amely háborúkat és válságokat átvészelve másfél évszázada ápolja elszántan az óragyártás művészetét. Ez a Glashütte Original....
AZ ALKOTÁS ÍZE
Boldogsághormont termel, ébren tart, felajz, megnyugtat, a csokoládénak már az illata is jótékony hatású. A borokhoz hasonlóan akár termőhely- és évjárat alapján is szelektálják a kakaóbabok...
Minden jó, ha duplán jó
Autós szakmai körökben általános nézet, hogy a Jaguar és Land Rover márkával a legjobb történt, ami csak megtörténhetett: 2008-ban a Ratan Tata tulajdonolta Tata Motorshoz került a vállalat. Az...
BOGISICH FERENC
Bogisich Ferenc a több mint százfős, Qualitative Production Gépipari és Kereskedelmi Részvénytársaság vezérigazgatója. Mérnökként húsz éve alapította cégét, mely Európa számos országába szállít...
A CSODÁK MEZEJE
A kényelmesebbek már az amszterdami Schiphol repülőtér előtt álló buszra szállva megközelíthetik. Akik több napot szánnak Hollandiára, azok Leidenig vonattal utazva, majd onnan autóbuszra ülve...
SÉBASTIEN BOUILLET
„Kerek csokoládé, szögletes csokoládé, hosszú csokoládé, rövid csokoládé, gömbölyű csokoládé, lapos csokoládé, tömör csokoládé, lyukas csokoládé, csomagolt csokoládé, meztelen csokoládé, egész...
Borból kaviárt? Miért is ne!
Új különlegesség született egy csokoládémanufaktúrában: Vanya Gábor, a Vanya Artisan Products Kézműves Manufaktúra mestere olyan borvacsorákra készülő bonbonokkal kezdett kísérletezni, amelyek megőrzik...
Valentino
Általános iskolás kora óta biztosan tudta, hogy divattervezőként fogja keresni kenyerét. Piros ruháival vált híressé, gyakran emlegetik kedvenc árnyalatát Valentino-vörösként...
Cesky Krumlov
Lehet, hogy jártál már Kubában, New Yorkban és az Emirátusokban, de ha nem jártál Cesky Krumlovban, nem jártál sehol. Igaz, nem négyezer kilométer, csak négyszáz. Nincs Time Square, nincs Rialto,...