Botín - nyitva 1725 óta
Amikor Jean Botín 1725-ben megérkezett Madridba, nem is gondolta, hogy a nevéhez a világ legöregebb étterme kötődik majd. Bár a tulajdonos többször változott, a Botín név tartotta magát, és most már Madrid határait is átlépte. »
Szöveg: Bíró Péter
Fotó: botin.es
2013.09.18. 14:47
A szakácsművész Mathieu Viannay
Reggel még nem tudtam, hogy a napom a szarvasgombaevés jegyében telik majd. Azt tudtam csupán, hogy Mathieu Viannay-vel, a két Michelin-csillagos lyoni La mère Brazier étterem sztárséfjével van találkozóm. Aki – azon túl, hogy roppant szimpatikusnak bizonyult – rávilágított, hogy a retek, a cékla és a csicsóka is képezheti egy királyi lakoma ugyanolyan rangos részét, mint a libamáj vagy a bélszín. Sőt. »
Szöveg: Kunz Flávia
Fotó: Lipha József
2014.03.20. 09:30
GUNDEL
A Gundel nemcsak az egyik leghíresebb és legrégibb hazai éttermünk, hanem ennél sokkal több. Egy fogalommá vált név, egy gasztrodinasztia, egy elkötelezett iskola, egy nagy múltú intézmény, egy igazi hungarikum, és persze egy világhírű palacsinta. Mindez maga a Gundel. »
Szöveg: Vinicai Andrea
Fotó: Gundel
2014.04.09. 00:00
ISMERŐS SZÍNEK, SZOKATLAN ÁLLAGOK
Korántsem mindegy, kivel megy az ember étterembe, kiváltképp, ha a méltán híres Pesti István főztjének kóstolásáról van szó. István korábban a Bábelben kamatoztatta kulináris tehetségét, mára átigazolt a Baldaszti’s Kitchenbe. »
CAFÉ & BAR
Ebben a patinás épületben valamennyien jártak már. Dr. Pásztor György azonban biztosan a legrégebben ismeri, ő ugyanis 1933 novemberében jött ide korcsolyázni fasori kisgimnazistaként először. Akkor még csak a legavatottabb szemek láthatták meg benne a későbbi hokis sztárt, Mr. Jéghokit. Azóta jár ide rendszeresen, s van itthon a városligeti Műjégpályán. »
Szöveg: Kálmán Zsuzsa
2014.07.04. 00:00
A keresett szó nem lehet rövidebb 3 betűsnél!
Bezárás
Himolla
Behunytuk szemünket és elképzeltük, milyen lehet belehuppanni a Mennyországba. Majd jó darabig ki sem nyitottuk, most az egyszer mindez valóban nem álom volt, és egy csapásra minden kívánságunk...
SHORTISTÁK VS INGUJJASOK
Harc dúl megállás nélkül. Valahányszor a meleg visszatér, összecsapnak a „shortisták” és az „ingujjasok”. Vér nem folyik ugyan, de az izzadás mindkét tábornak gondot...
URAK A SZÍNHÁZBAN
Az alkalomhoz illő elegancia nem az elit hóbortja, hanem az egységes közösségi élmény alapja
Gentleman-vacsora a New Yorkban
A hétfogásos menüsor felszolgálása nagyjából három és fél órát venne igénybe, mondják vendéglátóink a New York kávéház Salon éttermében, úgyhogy asztaltársaságunk inkább a négyfogásos életsorokat kezdi...
Alain Delon
A férfi, akinek kigombolt nyakú fehér inge a védjegyévé vált.
A daycruisertől a luxusjachtig
Csak egyéniség és stílus kérdése, milyen csodahajót választunk magunknak. Összeállításunkban sportos vitorlást és elegáns jacuzzival vagy személyzet számára kialakított különfolyosóval ellátott jachtot...
Egy úr a pokolban is úr
Az, hogy az ember arisztokratának születik, még nem jelenti automatikusan azt, hogy valódi úriember is!
CÉLOK, EGYSZERŰEN
Az ember azt hinné, csupa ellentmondás a Pappas-birodalom vezetője. Nem a legtöbb csúcsvezetőre jellemző sztereotip a viselkedése, az öltözéke, és ami talán a legfontosabb, a hozzáállása. Hozzáállása...
G, mint gentleman
G – mint gentleman. Vagy inkább DZS – mint dzsentlmen? A fene se tudja. Mindkettő helyes, de hogy mit is jelent – rejtély. Talán már nem is olyan fontos. Igaz, az angoloknak annak idején valamiért...