Botín - nyitva 1725 óta
Amikor Jean Botín 1725-ben megérkezett Madridba, nem is gondolta, hogy a nevéhez a világ legöregebb étterme kötődik majd. Bár a tulajdonos többször változott, a Botín név tartotta magát, és most már Madrid határait is átlépte. »
Szöveg: Bíró Péter
Fotó: botin.es
2013.09.18. 14:47
A szakácsművész Mathieu Viannay
Reggel még nem tudtam, hogy a napom a szarvasgombaevés jegyében telik majd. Azt tudtam csupán, hogy Mathieu Viannay-vel, a két Michelin-csillagos lyoni La mère Brazier étterem sztárséfjével van találkozóm. Aki – azon túl, hogy roppant szimpatikusnak bizonyult – rávilágított, hogy a retek, a cékla és a csicsóka is képezheti egy királyi lakoma ugyanolyan rangos részét, mint a libamáj vagy a bélszín. Sőt. »
Szöveg: Kunz Flávia
Fotó: Lipha József
2014.03.20. 09:30
GUNDEL
A Gundel nemcsak az egyik leghíresebb és legrégibb hazai éttermünk, hanem ennél sokkal több. Egy fogalommá vált név, egy gasztrodinasztia, egy elkötelezett iskola, egy nagy múltú intézmény, egy igazi hungarikum, és persze egy világhírű palacsinta. Mindez maga a Gundel. »
Szöveg: Vinicai Andrea
Fotó: Gundel
2014.04.09. 00:00
ISMERŐS SZÍNEK, SZOKATLAN ÁLLAGOK
Korántsem mindegy, kivel megy az ember étterembe, kiváltképp, ha a méltán híres Pesti István főztjének kóstolásáról van szó. István korábban a Bábelben kamatoztatta kulináris tehetségét, mára átigazolt a Baldaszti’s Kitchenbe. »
CAFÉ & BAR
Ebben a patinás épületben valamennyien jártak már. Dr. Pásztor György azonban biztosan a legrégebben ismeri, ő ugyanis 1933 novemberében jött ide korcsolyázni fasori kisgimnazistaként először. Akkor még csak a legavatottabb szemek láthatták meg benne a későbbi hokis sztárt, Mr. Jéghokit. Azóta jár ide rendszeresen, s van itthon a városligeti Műjégpályán. »
Szöveg: Kálmán Zsuzsa
2014.07.04. 00:00
A keresett szó nem lehet rövidebb 3 betűsnél!
Bezárás
A nagy ötös szafari
Tömegsportnak aligha nevezhető, de mind többen hódolnak neki. Nevében hordozza az ölést, ugyanakkor a fenntartható fejlődést szolgálja. Rengeteg veszélyt rejt magában, jóllehet kellő előkészülettel...
Az oroszlán
A vonós hangszerek olyanok, mint a nemes fegyverek: a legpompásabb alapanyagokból a legnagyobb mesterek alkották őket. Üvegfalak mögé zárva is lenyűgözőek, ám valódi értéküket csak művészeik kezei...
Gentleman-vacsora a New Yorkban
A hétfogásos menüsor felszolgálása nagyjából három és fél órát venne igénybe, mondják vendéglátóink a New York kávéház Salon éttermében, úgyhogy asztaltársaságunk inkább a négyfogásos életsorokat kezdi...
TROKÁN PÉTER A VÁLÁSRÓL
Ha az ember férfi életmódmagazint lapozgat, olyan érzése támad, hogy a férfiaknak van autójuk, órájuk, hi-fi berendezésük, csúcsboruk, érdekli őket a kultúra, és vannak sikereik, de mintha problémáik,...
Mesterek kollekciója. Exkluzív karácsonyi válogatás férfiaknak!
Amerika kedvenc whiskey-jének lepárlóüzemében szeszfőzőnek lenni óriási kiváltság. A tennessee-i párlat majdnem 150 éves történelme alatt mindössze heten...
ELVONULNI, VAGY NEM? EZ ITT A KÉRDÉS
Miért vonz, és ugyanakkor taszít is egyszerre? Mitől félek? Mi lesz, ha annyira megváltoztat, hogy már képtelen leszek úgy élni, ahogy előtte, talán becsavarodom? Huszonöt év múlva kaptam...
Cesky Krumlov
Lehet, hogy jártál már Kubában, New Yorkban és az Emirátusokban, de ha nem jártál Cesky Krumlovban, nem jártál sehol. Igaz, nem négyezer kilométer, csak négyszáz. Nincs Time Square, nincs Rialto,...
Gucci Flora
A Gucci divatház a budapesti szalonjában egy privát koktél parti keretein belül ünnepelte meg a ház ikonikus “Flora” névre keresztelt motívumát, valamint az eseménnyel egy időben leplezte le az új...
CÉLOK, EGYSZERŰEN
Az ember azt hinné, csupa ellentmondás a Pappas-birodalom vezetője. Nem a legtöbb csúcsvezetőre jellemző sztereotip a viselkedése, az öltözéke, és ami talán a legfontosabb, a hozzáállása. Hozzáállása...