A szakácsművész Mathieu Viannay
Reggel még nem tudtam, hogy a napom a szarvasgombaevés jegyében telik majd. Azt tudtam csupán, hogy Mathieu Viannay-vel, a két Michelin-csillagos lyoni La mère Brazier étterem sztárséfjével van találkozóm. Aki – azon túl, hogy roppant szimpatikusnak bizonyult – rávilágított, hogy a retek, a cékla és a csicsóka is képezheti egy királyi lakoma ugyanolyan rangos részét, mint a libamáj vagy a bélszín. Sőt. »
Szöveg: Kunz Flávia
Fotó: Lipha József
2014.03.20. 09:30
KONYHAMŰVÉSZET NAGYÜZEMBEN
Laurent Vandenameele séf (elegáns elnevezéssel executive chief in charge of food and beverage) és Endrédi Zsolt főszakács tizenkét éve munkatárs és barát. Mázás István cikrász tíz éve csatlakozott hozzájuk. Együtt viszk az ország egyik legjobb szállodája, a Le Meridien Le Bourbon nevű francia éttermét. »
Szöveg: Szabolcs Éva
2014.03.27. 12:16
AHOL IGAZI FLOW-ÉLMÉNY DOLGOZNI
Van egy mesebeli badehotel Dánia északnyugati partján, távol a stressztől, zajtól és a tömegektől. A több mint százéves, hófehérre festett gerendaépületben működő slow-life szállót Lisa Emborg vezeti. A konyha séfje a korábban Dániában az év szakácsának is megválasztott Kenneth Hansen, aki dán színekben indul 2014-ben a Bocuse D’Oron. Ebben a – magyar ésszel alig felfogható – idillben és szakmai tökélyben dolgozik két magyar szakács, Lipták Tamás és Sziszik István, akik hihetetlenül hálásak a sorsnak, hogy eljuthattak ide. »
ISMERŐS SZÍNEK, SZOKATLAN ÁLLAGOK
Korántsem mindegy, kivel megy az ember étterembe, kiváltképp, ha a méltán híres Pesti István főztjének kóstolásáról van szó. István korábban a Bábelben kamatoztatta kulináris tehetségét, mára átigazolt a Baldaszti’s Kitchenbe. »
A keresett szó nem lehet rövidebb 3 betűsnél!
Bezárás
Válságban és pokolban is!
Zavarba ejtő, ha ezer egyforma ember jön szembe az utcán. Még különösebb, ha nem csak ruhájuk színe, cipőjük fazonja és nyakkendőjük kötése ugyanolyan, de frizurájuk, aktatáskájuk sőt esernyőjük is...
TISZTELD AZ AUTÓT!
Gazdag vagyok. Nagyon gazdag. És még csak nem is unatkozom. Nagyon nem. Éppen ezért vágyom koncentrált élményre, ami abban a rövid időben, amikor ráérek kikapcsolni, fokozottan alkalmas e fontos...
NYÚL SÁNDOR
Huszadiknak lenni egy rangsorban nem tűnik túl előkelő helyezésnek. Persze, ez attól is függ, hány indulóról van szó, és mi a tárgya a versenynek. Nyúl Sándor a 100 leggazdagabb magyar sorrendjében...
Chime For Change
A négyórás londoni eseményen olyan világhírű előadók szórakoztatták a közönséget mint Beyonce, JAY Z, Mary J. Blige, Jennifer Lopez, Simon Le Bon, Timbaland, Jessie J, valamint megjelenésükkel olyan...
Made in Italy
A három szó, amely biztosítja a vásárlókat, hogy a pénzükért minőséget vásárolnak és három férfi, három különböző...
Terepjárók vadászoknak
Sokféle terepjárót lehet manapság vásárolni, de maguk a vadászok tudják igazán pontosan, hogy szenvedélyükhöz melyik felel meg a legjobban. Major Koppány, a Gentleman magazin vadász szakértőjének...
RAVAZZOLO MADE IN ITALY
Ravazzolo. Már kiejteni is jólesik, nemhogy viselni. Április végén Vicenzában, a ravazzolo családi manufaktúrában jártunk, ahol apától és fiától megtudtuk, miben különbözik a Venetói Szabásziskola a...
Havasi Balázs: a magyar Mozart
Hogyan fér meg egyetlen emberben a zongora, a zeneszerzés, egy Guinness-világrekord, a thai-boksz, a sárkányrepülés, valamint a száguldás sportautókkal és...
A precizitás művészete
Van egy kézműves órásműhely Németország egyik legromantikusabb vidékén, amely háborúkat és válságokat átvészelve másfél évszázada ápolja elszántan az óragyártás művészetét. Ez a Glashütte Original....