A szakácsművész Mathieu Viannay
Reggel még nem tudtam, hogy a napom a szarvasgombaevés jegyében telik majd. Azt tudtam csupán, hogy Mathieu Viannay-vel, a két Michelin-csillagos lyoni La mère Brazier étterem sztárséfjével van találkozóm. Aki – azon túl, hogy roppant szimpatikusnak bizonyult – rávilágított, hogy a retek, a cékla és a csicsóka is képezheti egy királyi lakoma ugyanolyan rangos részét, mint a libamáj vagy a bélszín. Sőt. »
Szöveg: Kunz Flávia
Fotó: Lipha József
2014.03.20. 09:30
KONYHAMŰVÉSZET NAGYÜZEMBEN
Laurent Vandenameele séf (elegáns elnevezéssel executive chief in charge of food and beverage) és Endrédi Zsolt főszakács tizenkét éve munkatárs és barát. Mázás István cikrász tíz éve csatlakozott hozzájuk. Együtt viszk az ország egyik legjobb szállodája, a Le Meridien Le Bourbon nevű francia éttermét. »
Szöveg: Szabolcs Éva
2014.03.27. 12:16
AHOL IGAZI FLOW-ÉLMÉNY DOLGOZNI
Van egy mesebeli badehotel Dánia északnyugati partján, távol a stressztől, zajtól és a tömegektől. A több mint százéves, hófehérre festett gerendaépületben működő slow-life szállót Lisa Emborg vezeti. A konyha séfje a korábban Dániában az év szakácsának is megválasztott Kenneth Hansen, aki dán színekben indul 2014-ben a Bocuse D’Oron. Ebben a – magyar ésszel alig felfogható – idillben és szakmai tökélyben dolgozik két magyar szakács, Lipták Tamás és Sziszik István, akik hihetetlenül hálásak a sorsnak, hogy eljuthattak ide. »
ISMERŐS SZÍNEK, SZOKATLAN ÁLLAGOK
Korántsem mindegy, kivel megy az ember étterembe, kiváltképp, ha a méltán híres Pesti István főztjének kóstolásáról van szó. István korábban a Bábelben kamatoztatta kulináris tehetségét, mára átigazolt a Baldaszti’s Kitchenbe. »
A keresett szó nem lehet rövidebb 3 betűsnél!
Bezárás
A daycruisertől a luxusjachtig
Csak egyéniség és stílus kérdése, milyen csodahajót választunk magunknak. Összeállításunkban sportos vitorlást és elegáns jacuzzival vagy személyzet számára kialakított különfolyosóval ellátott jachtot...
GUCCI ALAKRA SZABVA
Lapozgatom a Gucci öltönyöket az Andrássy úti butikban Signor Valerio Grionira, a Gucci Made to Measure szabójára várva. Majdnem két évtizede az olasz ruhák között élek, és most azon filózom, mit...
Mesterek kollekciója. Exkluzív karácsonyi válogatás férfiaknak!
Amerika kedvenc whiskey-jének lepárlóüzemében szeszfőzőnek lenni óriási kiváltság. A tennessee-i párlat majdnem 150 éves történelme alatt mindössze heten...
Lázadás, siker, tragédia
„Nem tudom, mit várnak az emberek, amikor velem találkoznak. Úgy tűnik, mintha attól félnének, hogy egy cserepes pálmára vizelek és fenéken csapom őket.” - mondta a filmtörténet legnagyobb és...
Az igazi kaméleon
Az amerikai átváltozó művész a szakma mellett a közönséget is levette a lábáról. Kevés ismertebb és elismertebb színész van a világon De Niro úrnál. Feszíthet előttünk kigyúrt testtel, irokéz hajjal...
Túlélni stílusosan
A karóra sokak szemében már csak egy letűnt kor szimbóluma. Ők azok, akik nem látják a különbséget a nyomtatott áramkörrel behálózott műanyag és a mérnöki tudomány stílusos remekművei között. Hát még...
Óra egy életre
Rengeteget írtunk már a méltán legendás Omega óramárkáról, most pedig azt is eláruljuk, hol érdemes beszerezni.
Haggistól a Chivasig
Skóciának és a Chivas Regalnak három nap elegendő volt ahhoz, hogy rabul ejtsen. Történt ez annak dacára, hogy utazom eleget, tömény alkoholt viszont igen ritkán fogyasztok. Amennyiben első komolyabb...
Dupla klub
Misztikus kettő az egyben, avagy a menny és a pokol egy helyszínen, az évad első Gentleman klubeseményén.