A szakácsművész Mathieu Viannay
Reggel még nem tudtam, hogy a napom a szarvasgombaevés jegyében telik majd. Azt tudtam csupán, hogy Mathieu Viannay-vel, a két Michelin-csillagos lyoni La mère Brazier étterem sztárséfjével van találkozóm. Aki – azon túl, hogy roppant szimpatikusnak bizonyult – rávilágított, hogy a retek, a cékla és a csicsóka is képezheti egy királyi lakoma ugyanolyan rangos részét, mint a libamáj vagy a bélszín. Sőt. »
Szöveg: Kunz Flávia
Fotó: Lipha József
2014.03.20. 09:30
KONYHAMŰVÉSZET NAGYÜZEMBEN
Laurent Vandenameele séf (elegáns elnevezéssel executive chief in charge of food and beverage) és Endrédi Zsolt főszakács tizenkét éve munkatárs és barát. Mázás István cikrász tíz éve csatlakozott hozzájuk. Együtt viszk az ország egyik legjobb szállodája, a Le Meridien Le Bourbon nevű francia éttermét. »
Szöveg: Szabolcs Éva
2014.03.27. 12:16
AHOL IGAZI FLOW-ÉLMÉNY DOLGOZNI
Van egy mesebeli badehotel Dánia északnyugati partján, távol a stressztől, zajtól és a tömegektől. A több mint százéves, hófehérre festett gerendaépületben működő slow-life szállót Lisa Emborg vezeti. A konyha séfje a korábban Dániában az év szakácsának is megválasztott Kenneth Hansen, aki dán színekben indul 2014-ben a Bocuse D’Oron. Ebben a – magyar ésszel alig felfogható – idillben és szakmai tökélyben dolgozik két magyar szakács, Lipták Tamás és Sziszik István, akik hihetetlenül hálásak a sorsnak, hogy eljuthattak ide. »
ISMERŐS SZÍNEK, SZOKATLAN ÁLLAGOK
Korántsem mindegy, kivel megy az ember étterembe, kiváltképp, ha a méltán híres Pesti István főztjének kóstolásáról van szó. István korábban a Bábelben kamatoztatta kulináris tehetségét, mára átigazolt a Baldaszti’s Kitchenbe. »
A keresett szó nem lehet rövidebb 3 betűsnél!
Bezárás
Brutális BMW
2008-ban tesztelték versenypályán (Lausitzring) az S 1000 RR-t. Akkor már alkalmasnak találták versenyeken való részvételre. Azóta optimalizálták paramétereit és elkezdték az utcai változat...
Berki Krisztián
Berki Krisztián, a lólengés kétszeres világ- és ötszörös Európa-bajnoka aranyérmet szeretne nyerni a jövő nyári londoni olimpián. Pontosabban ezt mi szeretnénk, és ő mindent meg is tesz érte. Ez,...
Zágráb
Zágráb nem adja könnyen magát, nem afféle ledér vásári cafka, meg kell érte dolgozni, ahogy Jellasics (Jelacˇic´) bán is megdolgozott Horvátország függetlenségért. Nos, ezen vagyunk, megint...
Riva
Drága és fényűző hajóból széles a kínálat – de ha igazán exkluzívat szeretnénk, akkor nem jöhet más szóba, mint egy Riva-modell. Ezek azok a csodálatos, egyedi, kézimunkával készített, fa vagy...
Az Autó
Egyértelműnek tűnik, hogy ha a klasszikus James Bondos autóról beszélünk, az csakis Aston Martin és kizárólag a DB5-ös lehet. A beépített kütyük mellett története is különlegessé teszi ezt az...
BOGISICH FERENC
Bogisich Ferenc a több mint százfős, Qualitative Production Gépipari és Kereskedelmi Részvénytársaság vezérigazgatója. Mérnökként húsz éve alapította cégét, mely Európa számos országába szállít...
RAVAZZOLO MADE IN ITALY
Ravazzolo. Már kiejteni is jólesik, nemhogy viselni. Április végén Vicenzában, a ravazzolo családi manufaktúrában jártunk, ahol apától és fiától megtudtuk, miben különbözik a Venetói Szabásziskola a...
Purdey
A PURDEY puska márka, csupa nagybetűvel írva, már önmagában is fogalom a vadászok világában, mely eleganciát, precizitást és életformát hordoz...
Szepsy István
A tokaji Mr. Terroir ízig-vérig úriember, de ezt nem a csokornyakkendő teszi, hanem viszonya a környezetéhez, az emberekhez és a...