Haggistól a Chivasig
Skóciának és a Chivas Regalnak három nap elegendő volt ahhoz, hogy rabul ejtsen. Történt ez annak dacára, hogy utazom eleget, tömény alkoholt viszont igen ritkán fogyasztok. Amennyiben első komolyabb kalandom a whiskyvel ilyen múlttal keveseket érdekel, azt megértem, viszont arra kérem a tisztelt olvasót, hogy Erdélyi Gábor fotóit feltétlenül tekintse meg. Abban reménykedem, hogy a csodás képek láttán kedve támad beleolvasni a szövegbe is... »
A keresett szó nem lehet rövidebb 3 betűsnél!
Bezárás
Az istenek elixírje
A konyakot leginkább a nőhöz hasonlíthatnánk, ugyanis letagadja a korát, mi több, fiatalítja magát. Korral nemesedik, de csakis, míg hordóban pihen, a palackban már örök életűvé...
Teljesség igényével
A bölcsek szerint a tökéletesség nem létezik, mégis törekedni kell rá. Ezzel nagyjából le is írtuk a svájci Breitling óragyár filozófiáját. Technológiai forradalmárként kezdték, mára pedig a név, a...
ROMÁN SÁNDOR
Román Sándor az ízületek életéről, a másság érzékenységéről, a nemzetközi minőségről és a térkép-körző...
It’s up to you, New York, New York
A New York név ugyanazt jelenti világszerte, mint Budapesten: egy magával ragadóan izgalmas, pezsgő szellemi és kulturális központot. Csakhogy míg a világ többi részén a sohasem alvó amerikai...
Juszt Balázs
Az idei cannes-i filmfesztiválon szerepelt egy magyar kisjátékfilm, a „Jóéjtpuszi”, amelyről keveset hallottunk.
Zágráb
Zágráb nem adja könnyen magát, nem afféle ledér vásári cafka, meg kell érte dolgozni, ahogy Jellasics (Jelacˇic´) bán is megdolgozott Horvátország függetlenségért. Nos, ezen vagyunk, megint...
Luxusóra vagy sportkocsi
A Glashütte Original értékesítésért felelős alelnöke, Dieter Pachner 1985-ben az ausztriai Karlsteinben kezdett órásmesternek tanulni. A mestervizsgát is letette ugyan, de elég gyorsan úgy döntött,...
Kovács Ákos: Fehér sólyom, az örök lázadó
Mintha nem is egy hektikus világváros közepén üldögélnék, olyan nyugodt derű és reformkori hangulat vesz körül a Dunára néző borvendéglőben, amelyet...
KONYHAMŰVÉSZET NAGYÜZEMBEN
Laurent Vandenameele séf (elegáns elnevezéssel executive chief in charge of food and beverage) és Endrédi Zsolt főszakács tizenkét éve munkatárs és barát. Mázás István cikrász tíz éve csatlakozott...