AHOL IGAZI FLOW-ÉLMÉNY DOLGOZNI
Van egy mesebeli badehotel Dánia északnyugati partján, távol a stressztől, zajtól és a tömegektől. A több mint százéves, hófehérre festett gerendaépületben működő slow-life szállót Lisa Emborg vezeti. A konyha séfje a korábban Dániában az év szakácsának is megválasztott Kenneth Hansen, aki dán színekben indul 2014-ben a Bocuse D’Oron. Ebben a – magyar ésszel alig felfogható – idillben és szakmai tökélyben dolgozik két magyar szakács, Lipták Tamás és Sziszik István, akik hihetetlenül hálásak a sorsnak, hogy eljuthattak ide. »
A keresett szó nem lehet rövidebb 3 betűsnél!
Bezárás
Rapport Richárd
A Vas megyei Sé faluban élő, tizenöt esztendős csúcstartóval Budapesten beszélgettünk, és hogy ne töltse az oda-visszautat hiábavaló bámészkodással, a biztonság kedvéért három sakk szakkönyvet is...
Juszt Balázs
Az idei cannes-i filmfesztiválon szerepelt egy magyar kisjátékfilm, a „Jóéjtpuszi”, amelyről keveset hallottunk.
Az ing
A férfi vitathatatlanul leggyakrabban viselt és egyik legkarakteresebb darabja az ing, amelyet, viseljék akár nyakkendővel begombolva, akár hasig kigombolva, a testre feszülve, vagy felgyűrt ujjal,...
Vitorláspárbaj a vízen, buli a parton
Immár ötödik alkalommal rendezi meg június 22-én a Balatonlellei BL Bavaria Yachtclub az V. Bavaria – Porsche M5 – Audi Nagyhajós Regattát. A versenynek két célja van: egyrészt a Bavaria típusú valamint...
AZ ÉHES MATRÓZ REGGELIJE
A legkisebb is számít! – hirdeti a Tesco jól ismert reklámfilmjeiben. És tényleg. A Tesco internetes oldalain olvasható receptek között számos igen egyszerű ételt is felfedezhetünk, köztük minden...
Csak a tökéletes az elfogadható
A Gundel Prestige Brut már behűtve várja a vendégeket; amíg megérkeznek, Fabók Mihály sommelier tart rövid ismertetőt a hat évig pincében érlelt pezsgőről, továbbá arról, miként kell a vendégekkel bánni...
Szepsy István
A tokaji Mr. Terroir ízig-vérig úriember, de ezt nem a csokornyakkendő teszi, hanem viszonya a környezetéhez, az emberekhez és a...
LÉGIES LUXUS
Van-e fokozhatóbb kulináris élvezet egy Michelin-csillagos étteremben elköltött ínyenc vacsoránál? Van. Például egy repülés közben, ég és föld között lebegve, lassan, élvezettel elfogyasztott...
CAFÉ & BAR
Ebben a patinás épületben valamennyien jártak már. Dr. Pásztor György azonban biztosan a legrégebben ismeri, ő ugyanis 1933 novemberében jött ide korcsolyázni fasori kisgimnazistaként először. Akkor...