Szingapúr
A rend, a tisztaság, a számtalan kultúra békés együttélése, a hagyományok ápolása és az ultramodern városrendezés tökéletes harmóniában található meg a mintegy öt millió lakosú városállamban. Nem csak megismerni, követni is érdemes… »
Szöveg: Pósa Árpád
Fotó: Reuters
  Shutterstock
2013.09.15. 10:11
Botín - nyitva 1725 óta
Amikor Jean Botín 1725-ben megérkezett Madridba, nem is gondolta, hogy a nevéhez a világ legöregebb étterme kötődik majd. Bár a tulajdonos többször változott, a Botín név tartotta magát, és most már Madrid határait is átlépte. »
Szöveg: Bíró Péter
Fotó: botin.es
2013.09.18. 14:47
Csak a tökéletes az elfogadható
A Gundel Prestige Brut már behűtve várja a vendégeket; amíg megérkeznek, Fabók Mihály sommelier tart rövid ismertetőt a hat évig pincében érlelt pezsgőről, továbbá arról, miként kell a vendégekkel bánni az ő szakmájában. Ha bekötött szemmel vittek volna az étteremig, akkor is ki lehetett volna találni: a Gundelben járunk, ahol a cél szokás szerint a legjobbnak lenni. A sommelier-k között Magyarországon aligha találni jobbat az örökös magyar bajnoknál – aztán a menüsor végigkóstolását követően abban maradunk, a konyhában is minden rendben. Függetlenül attól, hogy Merczi Gábor executive séf előre bejelenti: ma olyan étkeket tesznek elénk, amelyek nincsenek az étlapon. »
A szakácsművész Mathieu Viannay
Reggel még nem tudtam, hogy a napom a szarvasgombaevés jegyében telik majd. Azt tudtam csupán, hogy Mathieu Viannay-vel, a két Michelin-csillagos lyoni La mère Brazier étterem sztárséfjével van találkozóm. Aki – azon túl, hogy roppant szimpatikusnak bizonyult – rávilágított, hogy a retek, a cékla és a csicsóka is képezheti egy királyi lakoma ugyanolyan rangos részét, mint a libamáj vagy a bélszín. Sőt. »
Szöveg: Kunz Flávia
Fotó: Lipha József
2014.03.20. 09:30
ISMERŐS SZÍNEK, SZOKATLAN ÁLLAGOK
Korántsem mindegy, kivel megy az ember étterembe, kiváltképp, ha a méltán híres Pesti István főztjének kóstolásáról van szó. István korábban a Bábelben kamatoztatta kulináris tehetségét, mára átigazolt a Baldaszti’s Kitchenbe. »
AZ ÉHES MATRÓZ REGGELIJE
A legkisebb is számít! – hirdeti a Tesco jól ismert reklámfilmjeiben. És tényleg. A Tesco internetes oldalain olvasható receptek között számos igen egyszerű ételt is felfedezhetünk, köztük minden ételek legkisebbikét, legegyszerűbbjét, a táplálékok közlegényét, a bundás kenyeret. Amit az említett oldalon úgy emlegetnek: „Az éhes matróz reggelije”. »
Szöveg: Trencsényi Zoltán
2014.07.03. 00:00
A keresett szó nem lehet rövidebb 3 betűsnél!
Bezárás
Eseménydús ősz
A 2013/2014-es Világsikerek útján évad legsikeresebb operett- és musical-produkciókkal indul, a többi között a Ghost is megtekinthető 10 alkalommal, de felújítják a Csókos asszonyt, s új játszóhelyen...
It’s up to you, New York, New York
A New York név ugyanazt jelenti világszerte, mint Budapesten: egy magával ragadóan izgalmas, pezsgő szellemi és kulturális központot. Csakhogy míg a világ többi részén a sohasem alvó amerikai...
KONYHAMŰVÉSZET NAGYÜZEMBEN
Laurent Vandenameele séf (elegáns elnevezéssel executive chief in charge of food and beverage) és Endrédi Zsolt főszakács tizenkét éve munkatárs és barát. Mázás István cikrász tíz éve csatlakozott...
Ralph Lauren, a megtestesült stílus
Cary Grant mondta egyszer, hogy a legnehezebb dolog az életében az, hogy Cary Grantnek kell lennie. Pedig ő testesítette meg a férfit, akinek stílusáért rajongani lehetett. Ralph Lauren ezt az állandó...
A férfi és a bor
A bor a legférfiasabb ital. Ahogy mi férfiak, úgy minden bor is egyenként felfedezésre vár. A pálinkabarátok ne vegyék zokon, de a pálinka – bár erősebb, mint a bor-, mégis egyértelmű ital. Hasonlóan...
A precizitás művészete
Van egy kézműves órásműhely Németország egyik legromantikusabb vidékén, amely háborúkat és válságokat átvészelve másfél évszázada ápolja elszántan az óragyártás művészetét. Ez a Glashütte Original....
A New York új aranykora
„Kávéház nélkül nincs irodalom.” A Márai Sándortól származó gondolatot választotta mottójául a márciusban újra indult New York Művész...
LÉGIES LUXUS
Van-e fokozhatóbb kulináris élvezet egy Michelin-csillagos étteremben elköltött ínyenc vacsoránál? Van. Például egy repülés közben, ég és föld között lebegve, lassan, élvezettel elfogyasztott...
Kovács Ákos: Fehér sólyom, az örök lázadó
Mintha nem is egy hektikus világváros közepén üldögélnék, olyan nyugodt derű és reformkori hangulat vesz körül a Dunára néző borvendéglőben, amelyet...