Szingapúr
A rend, a tisztaság, a számtalan kultúra békés együttélése, a hagyományok ápolása és az ultramodern városrendezés tökéletes harmóniában található meg a mintegy öt millió lakosú városállamban. Nem csak megismerni, követni is érdemes… »
Szöveg: Pósa Árpád
Fotó: Reuters
  Shutterstock
2013.09.15. 10:11
Botín - nyitva 1725 óta
Amikor Jean Botín 1725-ben megérkezett Madridba, nem is gondolta, hogy a nevéhez a világ legöregebb étterme kötődik majd. Bár a tulajdonos többször változott, a Botín név tartotta magát, és most már Madrid határait is átlépte. »
Szöveg: Bíró Péter
Fotó: botin.es
2013.09.18. 14:47
Csak a tökéletes az elfogadható
A Gundel Prestige Brut már behűtve várja a vendégeket; amíg megérkeznek, Fabók Mihály sommelier tart rövid ismertetőt a hat évig pincében érlelt pezsgőről, továbbá arról, miként kell a vendégekkel bánni az ő szakmájában. Ha bekötött szemmel vittek volna az étteremig, akkor is ki lehetett volna találni: a Gundelben járunk, ahol a cél szokás szerint a legjobbnak lenni. A sommelier-k között Magyarországon aligha találni jobbat az örökös magyar bajnoknál – aztán a menüsor végigkóstolását követően abban maradunk, a konyhában is minden rendben. Függetlenül attól, hogy Merczi Gábor executive séf előre bejelenti: ma olyan étkeket tesznek elénk, amelyek nincsenek az étlapon. »
A szakácsművész Mathieu Viannay
Reggel még nem tudtam, hogy a napom a szarvasgombaevés jegyében telik majd. Azt tudtam csupán, hogy Mathieu Viannay-vel, a két Michelin-csillagos lyoni La mère Brazier étterem sztárséfjével van találkozóm. Aki – azon túl, hogy roppant szimpatikusnak bizonyult – rávilágított, hogy a retek, a cékla és a csicsóka is képezheti egy királyi lakoma ugyanolyan rangos részét, mint a libamáj vagy a bélszín. Sőt. »
Szöveg: Kunz Flávia
Fotó: Lipha József
2014.03.20. 09:30
ISMERŐS SZÍNEK, SZOKATLAN ÁLLAGOK
Korántsem mindegy, kivel megy az ember étterembe, kiváltképp, ha a méltán híres Pesti István főztjének kóstolásáról van szó. István korábban a Bábelben kamatoztatta kulináris tehetségét, mára átigazolt a Baldaszti’s Kitchenbe. »
AZ ÉHES MATRÓZ REGGELIJE
A legkisebb is számít! – hirdeti a Tesco jól ismert reklámfilmjeiben. És tényleg. A Tesco internetes oldalain olvasható receptek között számos igen egyszerű ételt is felfedezhetünk, köztük minden ételek legkisebbikét, legegyszerűbbjét, a táplálékok közlegényét, a bundás kenyeret. Amit az említett oldalon úgy emlegetnek: „Az éhes matróz reggelije”. »
Szöveg: Trencsényi Zoltán
2014.07.03. 00:00
A keresett szó nem lehet rövidebb 3 betűsnél!
Bezárás
A LEGENDA CENTENÁRIUMA
Sorozatunkban a világ leghíresebb, legpatinásabb, legexkluzívabb szállodáiba kalauzoljuk el önöket. Az első részben a Dorchester Collection párizsi tagját, a brunei szultán tulajdonában lévő Plaza...
A JAGUÁR UGRANI KÉSZÜL
Vízcsapot és asztalt már tervezett az egyetemen, ám most az egyik leg-híresebb sportautó, a jaguár E-Type formai újragondolásával vált ismertté Varga László. A huszonnégy éves mérnökhallgatónak nem...
Radovan Jelasity
44 évesen már múlt időben beszélhet arról, jegybankelnökként hogyan tárgyalt az IMF-fel . Nincs luxusautója és luxushobbija. Úgy bankár, hogy nem húzhatók rá a sokszor hangoztatott sztereotípiák....
Világjáró vadásznak lenni...
Világjáró vadásznak lenni annyit jelent, hogy a vadász befogadóvá válik. Kinyílik a kultúrák, a népek, a szokások felé, tiszteli a természetet és ember marad minden körülmények között. De ne üljünk tort...
Mától gondoljon máshogy a fogorvosra!
Feszített munkatempójába nehezen tudja beilleszteni a fogászati kezeléseket? Esetleg a korábbi rossz tapasztalatok miatt halogatja, hogy bejelentkezzen fogorvosához?...
Az alfa és az omega
Mindent értek. Az MI6 érzéketlen ficsúrokat alkalmaz, akik gond nélkül feláldoznak bárkit a királynőért és a hazáért. Tudja... A tipikus kiugrott sas-ügynök könnyed mosollyal és drága órával. Rolex?”...
Kulka János
Kulka János a túlérzékenység átkáról, a kisbolti sanda pillantásokról, az apaság vágyáról és a kompromisszumok...
Till Attila
Nem visel karórát, de pontosan érkezik a riportra. Azonnal fel is világosít, hogy nincsen semmi elvi ellenszenve az órával kapcsolatban, csak minek? A telefonban ugyanúgy „benne van a pontos idő”, az...
Csak a tökéletes az elfogadható
A Gundel Prestige Brut már behűtve várja a vendégeket; amíg megérkeznek, Fabók Mihály sommelier tart rövid ismertetőt a hat évig pincében érlelt pezsgőről, továbbá arról, miként kell a vendégekkel bánni...