Szingapúr
A rend, a tisztaság, a számtalan kultúra békés együttélése, a hagyományok ápolása és az ultramodern városrendezés tökéletes harmóniában található meg a mintegy öt millió lakosú városállamban. Nem csak megismerni, követni is érdemes… »
Szöveg: Pósa Árpád
Fotó: Reuters
  Shutterstock
2013.09.15. 10:11
Botín - nyitva 1725 óta
Amikor Jean Botín 1725-ben megérkezett Madridba, nem is gondolta, hogy a nevéhez a világ legöregebb étterme kötődik majd. Bár a tulajdonos többször változott, a Botín név tartotta magát, és most már Madrid határait is átlépte. »
Szöveg: Bíró Péter
Fotó: botin.es
2013.09.18. 14:47
Csak a tökéletes az elfogadható
A Gundel Prestige Brut már behűtve várja a vendégeket; amíg megérkeznek, Fabók Mihály sommelier tart rövid ismertetőt a hat évig pincében érlelt pezsgőről, továbbá arról, miként kell a vendégekkel bánni az ő szakmájában. Ha bekötött szemmel vittek volna az étteremig, akkor is ki lehetett volna találni: a Gundelben járunk, ahol a cél szokás szerint a legjobbnak lenni. A sommelier-k között Magyarországon aligha találni jobbat az örökös magyar bajnoknál – aztán a menüsor végigkóstolását követően abban maradunk, a konyhában is minden rendben. Függetlenül attól, hogy Merczi Gábor executive séf előre bejelenti: ma olyan étkeket tesznek elénk, amelyek nincsenek az étlapon. »
A szakácsművész Mathieu Viannay
Reggel még nem tudtam, hogy a napom a szarvasgombaevés jegyében telik majd. Azt tudtam csupán, hogy Mathieu Viannay-vel, a két Michelin-csillagos lyoni La mère Brazier étterem sztárséfjével van találkozóm. Aki – azon túl, hogy roppant szimpatikusnak bizonyult – rávilágított, hogy a retek, a cékla és a csicsóka is képezheti egy királyi lakoma ugyanolyan rangos részét, mint a libamáj vagy a bélszín. Sőt. »
Szöveg: Kunz Flávia
Fotó: Lipha József
2014.03.20. 09:30
ISMERŐS SZÍNEK, SZOKATLAN ÁLLAGOK
Korántsem mindegy, kivel megy az ember étterembe, kiváltképp, ha a méltán híres Pesti István főztjének kóstolásáról van szó. István korábban a Bábelben kamatoztatta kulináris tehetségét, mára átigazolt a Baldaszti’s Kitchenbe. »
AZ ÉHES MATRÓZ REGGELIJE
A legkisebb is számít! – hirdeti a Tesco jól ismert reklámfilmjeiben. És tényleg. A Tesco internetes oldalain olvasható receptek között számos igen egyszerű ételt is felfedezhetünk, köztük minden ételek legkisebbikét, legegyszerűbbjét, a táplálékok közlegényét, a bundás kenyeret. Amit az említett oldalon úgy emlegetnek: „Az éhes matróz reggelije”. »
Szöveg: Trencsényi Zoltán
2014.07.03. 00:00
A keresett szó nem lehet rövidebb 3 betűsnél!
Bezárás
Szepsy István
A tokaji Mr. Terroir ízig-vérig úriember, de ezt nem a csokornyakkendő teszi, hanem viszonya a környezetéhez, az emberekhez és a...
A KELETIBŐL HONGKONGBA
Ülünk egymással szemben, és mindketten kicsit irigykedünk. Ritka eset ez, főleg egy interjú közben. A 35 éves Perger István gyerekkori álmát megvalósítva utazott el vonattal a budapesti Keleti...
Till Attila
Nem visel karórát, de pontosan érkezik a riportra. Azonnal fel is világosít, hogy nincsen semmi elvi ellenszenve az órával kapcsolatban, csak minek? A telefonban ugyanúgy „benne van a pontos idő”, az...
A XXI. századi gentleman
Gentleman. A szó hallatán sokaknak talán egy igazán elegánsan öltöző öregúr jut eszébe, aki nagyon kimért és udvarias. Manapság azonban már mást takar ez a nemzetközi kifejezés. Hiszen miért ne...
Miénk itt a tér!
Azon jár az eszem, vajon kinek való ez az autó. Mert kiváló terepre, de féltem a fényezést. Mert gyors meg kényelmes, de hatalmas a városban. Eközben ellágyulok a finom bőrillatú utastérben, és...
Zenei útkeresés Kínában
Miközben a magyarok döntő többségének halvány fogalma sincs a kínai társadalom rétegzettségéről, a kínai kultúra színességéről és befogadókészségéről, akadnak hazai szakemberek, akik hisznek benne, hogy...
A Longines elhozza Agassit
Kevés olyan labdás sportág van, amelyben a mérkőzést nem időre játsszák. Ezek közé tartozik a tenisz, ahol annak ellenére elmaradhatatlan tartozéka a centerpályának egy elegáns, nagykijelzős óra,...
A férfi és a bor
A 2006-os foci vb idején, a német-olasz elődöntő előtt egy tévériporter a helyszínen kérdezgette a szurkolókat a mérkőzés kimeneteléről. Voltak ide-oda kontrázások a német és olasz tábor között,...
KONYHAMŰVÉSZET NAGYÜZEMBEN
Laurent Vandenameele séf (elegáns elnevezéssel executive chief in charge of food and beverage) és Endrédi Zsolt főszakács tizenkét éve munkatárs és barát. Mázás István cikrász tíz éve csatlakozott...